Geachte hoarder,

 

Je hebt nu een etiketje. (Een labeltje, een stempeltje, zo je wilt.)

Nee, natuurlijk wil je dat niet!

Laten we het klein en simpel houden.

Een piepklein etiketje dan ;-)

Ik ken je nog niet, maar wil je toch graag aanspreken.

 

Daarom heb ik je deze brief alvast geschreven:

 

Beste hoarder,

 

Ofwel je hebt bij het doorlezen van deze site bevestiging gekregen over wat je toch al wist.

Ofwel je bent je rot geschrokken van de herkenning.

Dat hoop ik dan maar, want niets is fijner dan weten dat je geen afwijkend gedrag vertoont, dat er meer mensen zijn die hiermee te maken hebben, dat je je helemaal niet hoeft te schamen en het allerbelangrijkste:

HET IS OP TE LOSSEN!!

Ik kan me zo allemachtig goed voorstellen dat je nu denkt: 'Hoe dan?? Bij mij niet, hoor. Bij mij is het inmiddels te erg! Het komt nooit meer goed.'

Dit is een veelgehoorde reactie en ik schrik daar echt niet van.

Misschien heb je eerder (gewenst of ongewenst) hulp gehad en is je dat niet goed bekomen. Misschien ben je heel goed geworden in het weren van bezoek in je huis. Misschien kijk je nu rond en vraag je jezelf af hoe het zo is gekomen?

 

Onlangs had ik een eerste ontmoeting met een vrouw die het op voorhand niet zag zitten. Ze klaagde dat eerdere hulp na een eerste bezoek wegbleef.

En wat mij dan anders maakte? Ik antwoordde dat ik haar vanaf nu zou bijstaan en terug zou komen zo lang zij dat wenste, ook al werd het moeilijk.

En het werd moeilijk! Maar wat zijn we achteraf blij met elkaar en wat een mooie resultaten hebben we bereikt.

Bij mijn hulp aan hoarders heb ik veel gehad aan een wijze les uit mijn eigen jeugd: Reduceer een groot probleem tot een paar kleintjes en los de kleine probleempjes stap voor stap op. En zo is het ook.

Ik hoor je weer denken: 'Ja, dat is makkelijk praten.'

Dat is het ook. Maar ik blijf niet praten. Ik ga ook DOEN.

Handen uit de mouwen! IK GA JE HELPEN.

 

In het algemeen zijn hoarders door omstandigheden in hun leven een aantal basisbehoeften kwijt geraakt. Althans, de behoeften zijn wel blijven bestaan; zij kunnen er echter niet meer aan voldoen.

Misschien heb je wel eens van de piramide van Maslow gehoord?

 

 

Zoals bekend stort een piramide in wanneer een laag ontbreekt.

Bij een hoarder is de onderste laag ‘aangetast’ en kunnen de bovenliggende lagen zich niet langer handhaven.

Ik kan je helpen vrij snel weer een stabiele onderlaag te creëren, zodat je zelf weer tijd, aandacht en energie aan de opvolgende lagen kunt besteden.

 

Lieve, lieve hoarder,

 

Ben je al een beetje gewend aan dat woord? Het klinkt helemaal niet negatief hè; het is eigenlijk wel een heel gaaf woord!

 

Als je nu afhaakt, is dat prima, maar het zou wel heel erg zonde zijn.

Je bent al zo’n eind gekomen.

Als je nog heel erg aan het idee moet wennen, zou ik zeggen, slaap er een nachtje over. Dan zie ik je morgen graag terug!

Als je heel erg overtuigd bent dat je hier met mij op je plaats bent, dan daag ik je uit je telefoon te pakken en contact met mij op te nemen.

 

Liefs, Yvonne

1 Geldt voor leveringen naar Nederland. Klik op de volgende link voor andere landen en informatie over de berekening van de leverdatum: leverings- en betalingsvoorwaarden
2 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.