Voor het blok

Ik was uitgenodigd door Piet om zijn woning op te ruimen en te reorganiseren.

Hij was tot de conclusie gekomen dat alleen een externe hulp misschien nog iets kon uitrichten in de achterstand in het huishouden die was ontstaan door ziekte van hem zelf en van zijn partner.

Zijn vrouw Nel was die mening niet toegedaan, maar hij had haar met deze afspraak gewoon voor het blok gezet!

 

Al mijn alarmbellen gingen af; ik had eenzelfde situatie al eerder meegemaakt en dat was niet goed afgelopen.

Sterker nog: Het stel waar ik jaren eerder geweest was, en na één 

sessie de deur gewezen werd door de vrouw, is voor een groot deel de drijfveer geweest me nog verder te verdiepen in deze materie. Ik had het gevoel dat ik gefaald had maar moeilijk van me af kunnen schudden. Ik begreep het niet.

 

Ik vroeg Nel hoe ze naar deze afspraak toe geleefd had en ze antwoordde dat ze het wel 'over zich heen zou laten komen'.

Ik probeerde haar gerust te stellen en na een rondje door het huis stelde ik voor waar we konden beginnen.
Tot mijn grote verbazing begonnen we meteen met het afvoeren van overbodige spullen die in de weg stonden en er waren geen moeilijke beslismomenten. Binnen no-time zat mijn auto vol om naar de milieustraat te brengen!
We hebben met z'n drieën drie ruimtes opgeruimd en in relatief korte tijd heel veel lucht gecreëerd.  
Nel was overtuigd van het nut van wat extra handjes en we hebben snel een afspraak voor een volgende keer gemaakt. Zo kan het dus ook!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0
1 Geldt voor leveringen naar Nederland. Klik op de volgende link voor andere landen en informatie over de berekening van de leverdatum: leverings- en betalingsvoorwaarden
2 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.